Efter att ha skjutits upp flera gånger på grund av coronapandemin är det nu äntligen dags. Den 2-3 juli startar ett nytt kapitel för Brauerei Kundmüller som då inviger sitt nya bryggeri med stort kalas.

Byggnationen av Brauerei Kundmüllers, även känt som Weiherer, nya bryggeri startade i januari 2019 och det första ölet därifrån buteljerades redan i maj 2020. Sedan drygt två år tillbaka bryggs all Weiherer-öl i anläggningen, som kombinerar hållbarhet med högsta tänkbara kvalitet. Under den 375 dagar långa byggtiden drogs bland annat 2 300 meter rör. Kundmüllers totala investering uppgår till drygt tre miljoner euro.

Det nya bryggeriet tog ett drygt år att bygga och är mer energieffektivt än det gamla (foto: Brauerei Kundmüller).

Bryggeriets mittpunkt är brygghuset med kapacitet att brygga sextio hektoliter. Byggnaden är inte bara iögonenfallande med sin stora glasvägg, den är också energieffektiv. Genom ett system för att återanvända värme och en sofistikerad mältningsprocess sparar man mer än trettio procent energi jämfört med den gamla anläggningen från 1975.

Det nya bryggeriet har kapacitet att brygga sextio hektoliter öl (foto: Brauerei Kundmüller).

Men trots att bryggeriet redan varit igång i drygt två år, har ännu ingen officiell invigning ägt rum. Anledningen till detta stavas givetvis coronapandemin. Men helgen den 2-3 juli är det äntligen dags. Då bjuder Kundmüller in till öppet hus och bryggerifestival, där besökarna bland annat kan gå på guidade rundturer i bryggeriet, lyssna på levande musik och njuta av matspecialiteter från Franken.

Källa: About Drinks