Warsteiner Gruppe har tecknat ett distributionsavtal med skotska Brewdog. Avtalet gäller från den 15 augusti och innebär att Warsteiner kommer börja leverera Brewdogs tyska bassortiment till restauranger och uteställen.

Samtliga flasköl som Brewdog i dag brygger i Berlin kommer framöver att distribueras av Warsteiner Gruppe. Detta omfattar ölen Punk IPA, Hazy Jane, Pale Ale, Elvis Juice och Kiez Keule. Avtalet omfattar dessutom Hazy Jane, Punk IPA och Kiez Keule på fat. Samtliga dessa öl kommer att börja levereras av Warsteiner den 1 september 2022. Det nya samarbetet innebär inte bara att Warsteiner stärker sin produktportfölj, det betyder också att Brewdog blir mer tillgängligt och synligt för kunderna, skriver Getränke News.

Adrian Klie, vd för Brewdog Tyskland och André Hilmer, försäljningschef för gastronomisektorn på Warsteiner, är glada för det nya samarbetet (foto: Warsteiner/Brewdog).

Samarbetet omfattar än så länge bara distribution till restauranger, uteställen och dryckesfackhandel i Tyskland. Leveranser till livsmedelshandeln är alltså inte inkluderade. Som en extra sporre för Warsteiners säljpersonal kommer dessa också att bli delägare i Brewdog, eller så kallade ”Equity Punks”. Som en del av Brewdogs femtonårsjubileum fick bryggeriets 750 anställda tidigare i år dela på fem procent av bolaget, vilket motsvarar 140 000 euro per person som ska fördelas under de kommande åren.

Warsteiner är ett av de största privatägda bryggerierna i Tyskland. Det grundades 1753 och ägs i dag av den nionde generationen. I Warsteiner Gruppe ingår även Herforder Brauerei, Privatbrauerei Frankenheim, Isenbeck, Weissenburg och Paderborner Brauerei. Man har även andelar i König Ludwig Schlossbrauerei. I dagsläget exporterar Warsteiner sina produkter till drygt femtio länder världen över.

Brewdog grundades 2007 och har varit etablerat i Tyskland sedan 2017, då deras första bar öppnade i Berlin. Förutom bryggeriet i skotska Ellon har Brewdog även bryggerier i Columbus (USA), Brisbane (Australien) och i Berlinstadsdelen Mariendorf, där man brygger sitt standardsortiment för den tyska marknaden. I dag exporterar Brewdog öl till drygt sextio länder och driver ett hundratal barer världen över.