Den som reser med Deutsche Bahn den närmaste tiden kan prova en ekologisk variant av ett klassiskt öl. Fram till den sista november kommer den nya Spaten Helles in Bio-Qualität att serveras på alla ICE- och Intercitytåg i Tyskland.

Under detta år lyfter den tyska tågoperatören Deutsche Bahn (DB) fram de ekologiska aspekterna i allt man gör. Som ett led i detta har Münchenbryggeriet Spaten i samarbete med DB tagit fram en ekologisk variant av deras ljusa lager. Spaten Helles in Bio-Qualität uppfyller alla krav på ekologiskt certifierade livsmedel, samtidigt som bryggeriet varit noga med att inte tumma på vare sig smak eller kvalitet. Ölet kommer att finnas tillgängligt på halvlitersflaska i alla bistrovagnar på Deutsche Bahns ICE- och Intercitytåg fram till och med den 30 november i år.

Tyska tågresenärer kan till och med den 30 november prova en ekologisk Spaten (foto: AB Inbev Deutschland).

Spaten räknas som ett av de äldsta bryggerierna i München; det omnämns redan i dokument från 1397. När Gabriel Sedlmayr tar över bryggeriet 1807 är det Münchens minsta, men sextio år senare är det störst i stan. 1922 går Spaten samman med Franziskaner-Bräu och når sjuttio år senare en produktion på en miljon hektoliter. 1997 slås Spaten-Franziskaner samman med Löwenbräu till Spaten-Löwenbräu-Gruppe, som 2003 säljs till det som i dag är AB Inbev.

Källa: About Drinks