Martin Schimpf är ny ordförande för det tyska bryggeriförbundet Private Brauereien. Han valdes vid förbundets årsmöte den 15 november som ägde rum på Edelweissbrauerei Farny i bayerska Kisslegg.

Martin Schimpf är utbildad bryggmästare och ingår sedan 2010 i ledningen för det familjeägda Brauerei Schimpf, som är beläget i Neustetten i Baden-Württemberg. Som femte generation Schimpf är han i dag vd för bryggeriet. Han har i många år varit ordförande för Private Brauereien Baden-Württemberg och har även suttit länge i styrelsen för Private Brauereien Deutschland. Som ordförande efterträder han där Detlef Projahn, som lämnar ordförandeposten efter sju år på grund av hög ålder, skriver förbundet i ett pressmeddelande.

Den nyvalde ordföranden Martin Schimpf flankerad av förbundets vd Roland Demleitner och avgående ordförande Detlef Projahn (foto: Private Brauereien).

Som nybliven ordförande under dessa svåra tider för den tyska bryggerinäringen, blir det extra viktigt för Martin Schimpf att hitta pragmatiska lösningar för de många bryggerierna och deras problem. Detta ska han göra tillsammans med förbundets medlemmar och ledning samt politiker och andra samarbetsorganisationer. I ett uttalande säger Schimpf att han räknar med att hela dryckesindustrin står bakom detta och är beredd att samarbeta.

Förbundet Private Brauereien representerar cirka 800 små och medelstora tyska bryggerier och värnar de privatägda bryggeriernas intressen. Förbundet vill främja användandet av regionala råvaror utan genmodifierade grödor i ölproduktionen. Andra hörnstenar i förbundets verksamhet är bevarandet av mångfalden och den tyska ölkulturen, liksom efterlevnaden av den tyska renhetslagen – Reinheitsgebot. Förbundet är också remissinstans vid förslag till ny lagstiftning i såväl Tyskland som övriga EU.