Sebastian Holtz blir ny vd för Bitburger Braugruppe. Han lämnar därmed Carlsberg och kommer på Bitburger ansvara för försäljning och marknadsföring. Det kan dock dröja ett år innan han börjar sitt nya jobb.

Sebastian Holtz kommer att tillträda sin nya roll som vd med ansvar för försäljning och marknadsföring i januari 2024. Han efterträder därmed Axel Dahm, som lämnade samma post i maj 2022. Sebastian Holtz kommer att dela ledningen av Bitburger Braugruppe med Stefan Schmitz (personal och juridik) och Markus Spanier (ekonomi, IT och inköp), skriver Getränke News.

Sebastian Holtz tar över ansvaret för försäljning och marknadsföring på Bitburger (foto: Felix Matthies/Bitburger).

Holtz kommer från en tjänst som vd för Carlsberg Deutschland, en roll han haft sedan 2015. Han har dock haft olika positioner i Carlsbergs tyska dotterbolag i sammanlagt sexton år. Holtz har en examen i företagsekonomi från Hamburg School of Business Administration (HSBA) och har tidigare arbetat för oljebolagen PKN Orlen och Shell. Han kan komma att tillträda sin nya post tidigare än planerat, då det redan finns en kandidat att ersätta honom på Carlsberg.

Bitburger grundades av Johann Wallenborn 1817 som ett litet landsortsbryggeri i området Eifel i västra Tyskland. I dag är det en av Tysklands största bryggerikoncerner med märken som Bitburger, König Pilsener, Königsbacher, Köstritzer, Licher och Nette. Dessutom har Bitburger Braugruppe ett försäljningssamarbete med Benediktiner Weissbräu. Bryggerikoncernen ägs och styrs av den sjunde generationen i familjen Simon, det namn släkten fick efter att Johann Wallenborns dotter och bryggeriets arvtagerska gifte sig med Ludwig Bertrand Simon.