Under 2022 ökade Krombacher Gruppes försäljning med fyra procent från året innan och landade på 7,6 miljoner hektoliter. Intäkterna ökade i sin tur med 8,3 procent och uppgick till 892,3 miljoner euro.

En stor del av försäljningsökningen tillskrivs den mycket positiva utvecklingen på fatölssidan. Krombacher sålde 590 000 hektoliter öl på fat, vilket är en fördubbling jämfört med året innan. Detta beror givetvis främst på att restauranger och andra uteställen åter kunde öppna efter coronapandemins nedstängningar. Försäljningen i detaljhandeln har dock också ökat så pass mycket att Krombacher kunnat utvidga sin ledning som Tysklands största ölmärke, skriver bryggeriet i ett pressmeddelande.

Krombachers försäljning ökade med fyra procent under 2022 (foto: Krombacher Brauerei).

En annan framgångsfaktor som bryggeriet lyfter fram under året är lanseringen av nya sorter. På våren 2022 lanserades till exempel ölblandningen Krombacher Naturradler, vilket blev en omedelbar succé. På exportsidan gick det dock något sämre. Jämfört med 2021 tappade Krombacher ungefär 60 000 hektoliter, framför allt för att man slutade leverera till den ryska marknaden. Med 254 000 sålda hektoliter får dock utlandsförsäljningen ses som stabil, heter det.

Krombacher Brauerei grundades officiellt 1803, även om ett bryggeri i stadsdelen Krombach i Kreutztal i Nordrhein-Westfalen omnämns redan på 1300-talet. I dag är bryggeriet ett av Tysklands största privatägda bryggerier. Krombacher äger också distributionsrättigheterna till Schweppes, Orangina och Dr Pepper i Tyskland och Österrike.