Under 2022 ökade Radeberger Gruppe sin försäljning med närmare sex procent till cirka 11,8 miljoner hektoliter. Ölförsäljningen inom Tyskland ökade i sin tur med fyra procent under året.

Även Radeberger Gruppes omsättning ökade – från 1,62 miljarder euro 2021 till 1,9 miljarder euro 2022. Enligt bryggeriet syns ökningen i alla viktiga produktkategorier. I segmentet nationella märken, omfattande Radeberger, Jever och Schöfferhofer, ökade försäljningen med två procent jämfört med året innan. Märken som Allgäuer Büble har också gynnats av den ökade efterfrågan på ljusa ölstilar. De regionala märkena Berliner Pilsner, Berliner Kindl, Brinkhoff’s No.1, Dortmunder Kronen, Freiberger, Gilden Kölsch, Sion Kölsch, Stuttgarter Hofbräu, Ur-Krostitzer med flera, ökade i sin tur med fem procent under fjolåret jämfört med 2021, skriver Radeberger i ett pressmeddelande.

Radeberger Gruppe ökade sin försäljning med sex procent under 2022 (foto: Radeberger Gruppe).

Ytterligare saker som driver på den ökade försäljningen är återöppningen av restauranger och uteställen efter pandemin, att regionala märken återtagit eller utökat sina marknadsandelar samt en ökad efterfrågan på alkoholfri öl. Samtidigt menar Radeberger att den övergripande situationen i bryggerinäringen är bekymmersam och att det gäller att vara försiktig. Det som bryggerikoncernen framhåller som sina styrkor är att man är snabba med att justera sina produktionsnivåer, har ett brett produktutbud som passar alla behov och försäljningskanaler samt att man ständigt gör sin läxa och håller koll på marknadens utveckling.

Radeberger Gruppe är Tysklands största privatägda bryggerikoncern och är en del av den familjeägda livsmedelskoncernen Oetker Gruppe. Radebergers produktsortiment består av flera internationella, nationella och regionala ölmärken och alkoholfria drycker. Koncernen har också intressen inom dryckesgrossister, logistikföretag och dryckesåterförsäljare. Under 2021 hade koncernen 6 921 anställda, vilket är 2,3 procent färre än året innan. Fjolårets investeringar uppgick till 99 miljoner euro, vilket är 20,7 procent mer än under 2020.