Elbilstillverkaren Tesla ger sig in i ölbranschen med Giga Bier – en pilsner som bryggs i Berlin. Det femprocentiga ölet släpptes i begränsad mängd förra veckan då trepack med 33-centilitersflaskor började säljas för 89 euro styck.

“Bryggt för cyborger – gjort av människor”. Så beskriver Tesla ölet Giga Bier, som bryggts med deras egen Cyberhumle och har toner av citrus, bergamott och söta frukter. Ölet säljs i en glansig svart förpackning och flaskor som för tankarna till Teslas Cybertruck. Redan i oktober 2021 avslöjade biltillverkaren att man hade ett öl på gång för att uppmärksamma invigningen av Teslas gigafabrik i Berlin, där ölet också är bryggt.

Teslas Giga Bier säljs i 33-centilitersflaskor som för tankarna till deras Cybertruck (foto: Tesla).

Redan 2020 gav sig Tesla och dess vd Elon Musk in i dryckesbranschen. Detta med en tequila, som lagrats i femton månader på franska ekfat och som såldes i flaskor formade som blixtar. Trots att flaskorna gick loss på 250 dollar styck, sålde den begränsade upplagan slut på några få timmar. I april förra året släpptes ytterligare en omgång, nu med priset 420 dollar per flaska.

Om Giga Bier blir en lika stor succé som Teslas tequila återstår att se. Ölet kan endast köpas online och levereras till sjutton länder i Europa, däribland Sverige. Hugade svenska spekulanter får dock räkna med att lägga upp 1 039 kronor för ett trepack.

Källa: Inside Beer