När Erdingers legendariske bryggerichef Werner Brombach lämnar vd-posten efter femtio år får bryggeriet en ny ledarstab. 83-årige Brombach kommer dock fortsatt vara ensam ägare.

Den tekniske chefen Stefan Kreisz tar med omedelbar verkan över som vd för Bayerska Erdinger Weissbräu. Han assisteras närmast av marknadsförings- och försäljningschefen Josef Westermeier och ekonomi- och administrationschefen Stefan Huckemann. Stefan Kreisz har länge tillhört Werner Brombachs närmaste krets. Den doktorerade bryggmästaren har arbetat på Erdinger sedan 2015, då som chef för kvalitetssäkring, forskning och utveckling. 2020 tog han över ledningen för teknik, logistik, personal och inköp. Han har tidigare arbetat för Carlsberg i Danmark och Frankrike samt för det danska bioteknikföretaget Novozymes, skriver Getränke News.

Erdingers tekniske chef Stefan Kreisz tar över som vd efter Werner Brombach (foto: Erdinger Weissbräu).

Werner Brombach började på Erdinger 1965 och tog efter sin fars död tio år senare över ledningen av bryggeriet. Under hans tid som vd och ägare har produktionen ökat från 40 000 hektoliter till dagens cirka 1,5 miljoner hektoliter. Brombach har blivit känd för att vara en pionjär, visionär och stark förespråkare för traditionell ölbryggarkonst. Det var han som banade väg för Erdinger att börja säljas utanför Bayern och även den som lanserade bryggeriets första vinterveteöl. En av hans största framgångar var att lyfta fram Erdinger Alkoholfrei, något som starkt bidrog till att fler bryggerier började göra alkoholfria öl.

Werner Brombach lämnar vd-posten på Erdinger efter femtio år men kvarstår som ensam ägare (foto: Erdinger Weissbräu).

Erdinger Weissbräu grundades 1886 och är det största familjeägda veteölsbryggeriet i Tyskland. Bryggeriet producerar ungefär 1,5 miljoner hektoliter öl årligen och exporterar till mer än nittio länder. All bryggning sker i staden Erding, som ligger drygt 3,5 mil nordost om München.