Warsteiner Braugruppe investerar rejält i sin anläggning i Herford i Nordrhein-Westfalen. Under de kommande två åren kommer cirka tjugo miljoner euro satsas på sajten som bland annat kommer att rymma en helt ny buteljeringsanläggning.

Bara den ny buteljeringsanläggningen kommer att svälja femton av de tjugo miljoner euro som Warsteiner Gruppe satsar på den plats som också huserar Herforder Brauerei. För de pengarna får bryggerikoncernen ett mer effektivt, flexibelt och mindre energikrävande system för att fylla sina flaskor. De nya maskinerna kommer att kunna hantera flaskor i storlekar från 20 till 50 centiliter, liksom specialförpackningar som fyr- eller sexpack, rapporterar Inside Beer.

Warsteiner bygger Tysklands modernaste buteljeringsanläggning i Herford (foto: Herforder Brauerei).

Vid sidan av detta bygger Warsteiner också en blandningsanläggning och lokaler för tillverkning av koncentrat till alkoholfria drycker och ölblandningar. Dessutom kommer logistiken i Herford att integreras i koncernens lagerhållningssystem och lediga ytor kommer att utökas för att kunna rymma olika sorters containrar. Byggnationerna startar under våren 2024 och när de är klara kommer buteljeringsanläggningen i Herford vara en av de modernaste i Tyskland.

Warsteiner är ett av de största privatägda bryggerierna i Tyskland. Det grundades 1753 och ägs i dag av den nionde generationen. I Warsteiner Gruppe ingår förutom Herforder Brauerei, som varit i koncernens ägo sedan 2007, även Privatbrauerei Frankenheim och Paderborner Brauerei. Man har även andelar i König Ludwig Schlossbrauerei, startupbolaget Hye och det irländska bryggeriet Rye River. I dagsläget exporterar Warsteiner sina produkter till drygt femtio länder världen över.