I år firar Bundesligaklubben FC Köln 75-årsjubileum. Det uppmärksammar den långvariga samarbetspartnern Gaffel med speciellt framtagna flasketiketter med inspiration från lagets historiska matchtröjor.

Etiketterna på Privatbrauerei Gaffels jubileumflaskor har också försetts med tröjnummer från olika legendariska spelare som representerat FC Köln sedan den första Bundesligasäsongen 1963/64. Flaskorna säljs i två olika sexpackar och kan endast köpas i Gaffels webbshop efter säsongens sista hemmamatch mot FC Bayern. De specialdesignade flaskorna säljs i begränsad upplaga och lär bli hett eftertraktade samlarobjekt.

Gaffels specialdesignade flasketiketter har hämtat inspiration från FC Kölns historiska matchtröjor (foto: Privatbrauerei Gaffel).

Redan 1302 fanns det ett bryggeri på platsen där Privatbrauerei Gaffel nu huserar. Efter att verksamheten legat nere återöppnades bryggeriet 1822 av Gottfried Joseph Schumacher, under namnet Zum Brüsseler Hof. Under en period drevs stället enbart som restaurang, innan bröderna Becker tog över 1908 och startade dagens bryggeri under namnet Gaffel. I dag producerar bryggeriet årligen cirka 480 000 hektoliter öl.

FC Köln bildades 1948 och vann 1964 den allra första upplagan av Bundesliga. Under 2000-talet har laget pendlat mellan divisionerna, men verkar nu vara etablerade i högsta serien. I skrivande stund ligger Köln tia i Bundesliga med en omgång kvar. Privatbrauerei Gaffel har varit exklusiv samarbetspartner till FC Köln sedan 2002. Restaurangen Gaffel am Dom har dessutom blivit Köln-supportrarnas stamställe innan matcherna.