För sjunde gången har det delats ut priser i Frankfurt International Beer Trophy. En jury med såväl proffs som amatörer testade totalt 700 öl i 58 kategorier. Tävlingens bästa tyska öl kommer från Aying.

Frankfurt International Trophy är den största internationella öltävlingen i Tyskland som har ölintresserade lekmän i juryn. Vid sidan av de kunniga amatörerna deltar dessutom flera experter i juryarbetet, som sommelierer och dryckestillverkare. Tillsammans har de i år bedömt öl från 23 länder och delat ut 202 medaljer i valörerna Grand gold, Gold och Silver.

Ayingers Celebrator blev bästa tyska öl i Frankfurt (foto: Brauerei Aying).

Pris för bästa tyska öl gick till den klassiska dubbelbocken Celebrator från alltid aktuella och populära Brauerei Aying. När det gäller det totala antalet medaljer återtog dessutom Tyskland tronen med 55 stycken. Förra årets vinnare Frankrike fick i år nöja sig med andraplatsen med 52 medaljer. Italien hamnade på tredje plats med 16 medaljer, följt av Spanien (15) och Tjeckien (13).

Följande tyska öl vann Grand gold i tävlingen:

KategoriÖlnamnBryggeri
Mörk & brown ale – Black IPABlack IPAOstermann Braumanufaktur
Lager – HellesWeiss Blau BavariaNetto Marken-Discount
Lager – Dunkel – DubbelbockCelebratorBrauerei Aying
Lager – Red & AmberVeldensteiner RotbierKaiser Bräu
Ale – Pale aleMeisterwerke Pale AleKöstritzer Schwarzbierbrauerei
Stout/Porter – Imperial stoutLaufer Imperial StoutSpitzbuckel Brauwerkstatt
Lager – ExportJahrhundert BierBrauerei Aying

Alla medaljörer hittar ni på https://www.frankfurt-trophy.com/en/results-beer-2023.

Frankfurt International Trophy äger rum varje år i Gesellschaftshaus Palmengarten, som ligger mitt i Frankfurt och har anor från 1870. Tävlingen var ursprungligen endast öppen för tyska öl, men sedan 2018 kan öl från hela världen ställa upp. Dessutom har tävlingen starka band till restaurangvärlden, som varje år representeras av en hedersordförande som ofta är stjärnkock. I år var det Markus Pape från vinhotellet och restaurangen Meisenheimer Hof i Meisenheim.