Stefan Blaschak har utsetts till ny vd för Oettinger Brauerei. Han tillträder sin tjänst med omedelbar verkan. Blaschak tar därmed över vd-stolen efter delägaren Pia Kollmar som lämnade posten i slutet av 2022.

Innan han blev vd för Oettinger Brauerei har den 54-årige Stefan Blaschak haft flera olika roller inom Coca-Cola Deutschland och har också suttit i styrelserna för osttillverkaren Hochland samt Europas största tillverkare av bageriprodukter, Kamps. Därefter har han även varit vd för den internationella dryckeskoncernen Berentzen Gruppe. Blaschack har också lett utvecklingsprocesser i flera mellanstora företag, skriver Getränke Zeitung.

Stefan Blaschak är ny vd för Oettinger Brauerei (foto: Oettinger Brauerei).

Oettinger är med en årlig produktion på cirka 8,5 miljoner hektoliter den tredje största bryggerikoncernen i Tyskland. Varje år buteljeras cirka två miljarder flaskor och burkar med öl, ölblandningar och läsk, för distribution över hela världen. Det familjeägda bryggeriet grundades 1731 och har sin bas i bayerska Oettingen, men har även anläggningar i Braunschweig och Mönchengladbach.