Oktoberfest rullar för närvarande på i full fart i München. För en 89-årig besökare blev det dock lite för mycket under måndagen. Kvinnans festdag slutade i sjukstugan med 1,05 promille i blodet.

Att besökare dricker för mycket under Oktoberfest är sannerligen inget nytt. Att 89-åriga kvinnor kommer till sjukstugan med för mycket innanför västen hör dock inte till vanligheterna, men det var precis vad som hände i måndags. Det utandningsprov som gjordes visade att kvinnan hade 1,05 promille alkohol i blodet. För sjukvårdarna berättade kvinnan att hon varit en regelbunden besökare på Oktoberfest under drygt 75 år, men att hon detta år inte riktigt var sig själv. Efter sin andra liter (Mass) öl kände hon sig yr, trots att hon drack denna extra långsamt, rapporterar Süddeutsche Zeitung.

En 89-årig Oktoberfestbesökare fick uppsöka sjukstugan efter en öl för mycket under måndagen (foto: München Tourismus/Marden Smith).

Andra festbesökare hjälpte kvinnan till sjukstugan, där hon trots allt verkade trivas ganska bra. Hon sa att det var länge sedan som så trevliga unga pojkar tog hand om henne. Till en 29-årig sjukvårdare, som skulle ordna med skjuts för kvinnan, viskade hon att han gärna fick köra henne hem. Färden skulle dock sluta innan sovrummet, som är en ”tabubelagd zon” då hon är en ”anständig och lite gammaldags” kvinna. Innan en taxi kom för att köra hem henne, hann kvinnan också med en rullstolsfärd genom hela sjukvårdsstationen och området utanför, under vilken hon glatt vinkade till personalen och de andra patienterna.