I dagens släpp i det lokala och småskaliga sortimentet hittar vi ett öl som skapats i samarbete mellan två unga och spännande hantverksbryggerier i Malmö och Berlin. Ölet kan ses som en hyllning till städernas grönområden.

Första måndagen i månaden innebär nyheter i det lokala och småskaliga sortimentet på Systembolaget. Bland de många nya ölen i släppet den 2 oktober hittar vi ett spännande samarbete mellan Hyllie Bryggeri i Malmö och Fuerst Wiacek i Berlin. Deras gemensamma skapelse har fått namnet Green Spaces, vilket ska föra tankarna till de två städernas många parker.

Hyllie Bryggeri har skapat Green Spaces tillsammans med Berlinbryggarna Fuerst Wiacek (foto: Systembolaget).

Ölet i fråga är en hazy-ipa, som bryggts med såväl korn- som vetemalt samt havre, vilket ger en rejäl maltkropp. Tillsammans med de moderna humlesorterna HBC-630 och Lupomax Mosaic får vi ett öl med nedtonad beska, men en fruktig doft och smak, som innehåller toner av mango, ananas, apelsin, färska örter, sockerkaka och tallbarr.

Fuerst Wiacek grundades i Berlin 2016 och har fått namn efter grundarna och bryggarna Georg Fürst och Lukasz Wiacek. De beskriver sig själva som äventyrare, som tycker om att experimentera och lära sig om nya ingredienser och tillverkningssätt. Grunden till Hyllie Bryggeri lades av Michael Nathhorst 2015 i ett garage i Vintrie utanför Malmö. 2019 tillkom försäljningschefen Erik Frithiof och 2020 anslöt bryggmästaren Johan Lagercrantz.

Fakta Green Spaces Hyllie x Fuerst Wiacek
Stil: New England IPA
Alkoholhalt: 6,0 %
Producent: Hyllie Bryggeri
Leverantör: Hyllie Bryggeri AB
Förpackning: Burk, 44 cl
Pris: 46,90 kr (106,59 kr/l)