Martina Gastl har utsetts till hedersprofessor i bryggeriteknik vid Münchens tekniska universitet (TUM). Hon efterträder därmed professor Fritz Jacob som gick i pension den 31 mars 2023.

Martina Gastl har varit chef för Weihenstephans forskningscenter för bryggnings- och livsmedelskvalitet (BLQ) vid Münchens tekniska universitet (TUM) sedan april 2022. Hon tog emot titeln som hedersprofessor av TUM:s ordförande Thomas Hofmann vid en ceremoni i oktober, rapporterar Inside Beer.

Martina Gastl tog emot sin hederstitel av TUM:s ordförande Thomas Hofmann i oktober (foto: TUM/Heddergott).

Martina Gastl har arbetat nära bryggerinäringen i närmare trettio år. Mellan 1994 och 1996 utbildade hon sig till bryggare och mältare vid Klosterbrauerei Andechs och Malzfabrik Weyermann i Bamberg. Från 1996 studerade hon bryggeri- och dryckesteknik vid TUM:s filial för bryggarutbildningar i Weihenstephan, där hon tog en ingenjörsexamen 2002. Det blev även en doktorsexamen i bryggeriteknik 2006. Innan hon tog över BLQ förra året har Gastl även varit laboratoriechef vid TUM, där hon också lett en forskningsgrupp med fokus på råvaror och bryggeriteknik.