Kölschbryggeriet Früh gör gemensam sak med hårprodukttillverkaren Guhl och lanserar ett schampo som innehåller äkta kölsch. Schampot säljs i begränsad mängd och har funnits tillgängligt i Tyskland sedan mitten av januari.

Guhl har sedan tidigare ett ölschampo i sitt ”Intensive Strengthening”-sortiment. Det nya tillskottet som nu lanseras tillsammans med Früh karaktäriseras av ett krämigt skum och består till 92 procent av naturliga ingredienser. Schampot finns i varianterna ”Bierdusche”, ”Schaumkronenliebe” och ”Auf dein Haar!” De tre flaskorna har sålts i vissa butikskedjor Tyskland sedan mitten av januari. De finns även på Amazon och i en del andra webbshoppar samt i Frühs shop vid Kölnerdomen, enligt About Drinks.

För den som vill tvätta håret med Früh Kölsch är det nu möjligt (foto: Guhl).

Cölner Hofbräu Früh grundades 1904 av Peter Joseph Früh och är i dag med sina 400 000 hektoliter det tredje största kölsch-bryggeriet. Tillägget Hofbräu i namnet har att göra med bryggeriets ursprungliga placering på adressen Hof 12 i närheten av Kölnerdomen. Ölstilen kölsch är sedan 1998 skyddad av EU både vad gäller stil och geografiskt ursprung. För att ett öl ska få kallas kölsch krävs det att det bryggs i eller inom en radie av fem mil från staden Köln och omfattas av den så kallade kölsch-konventionen, Kölns egen renhetslag.