Från och med nästa säsong har fotbollsklubben Hertha BSC ett samarbete med bryggerikoncernen AB Inbev. Avtalet innebär att öljätten kommer att vara exklusiv leverantör till Herthas hemmamatcher på Olympiastadion i Berlin de kommande fem åren.

Det nya samarbetsavtalet innebär att AB Inbev ersätter den långvariga sponsorn Berliner Kindl som exklusiv ölleverantör till Hertha BSC. Lagets fans kan inte bara förvänta sig att få dricka Inbevs välkända ölmärken. De kommer bland mycket annat också märka att fatölsanläggningarna har uppdaterats, vilket enligt uppgift kommer snabba på serveringen även vid stort kundtryck. Inbev kommer även öppna en ölträdgård i området utanför Berlins olympiastadion, där supportrarna kan samlas för att ladda upp innan matcherna, skriver AB Inbev i ett pressmeddelande.

Från och med nästa säsong är AB Inbev exklusiv ölleverantör till Hertha Berlin (foto: AB Inbev).

Anheuser-Busch Inbev Deutschland är ett dotterbolag till världens största bryggerikoncern. Med varumärken som Becks, Franziskaner, Spaten, Löwenbräu och Corona är man i dag den näst största bryggerigruppen på den tyska marknaden. AB Inbev sysselsätter cirka 2 000 personer på fyra orter i Tyskland. Huvudkontoret ligger i Bremen.

Hertha BSC grundades 1892, vilket gör det till en av de äldsta klubbarna i tysk elitfotboll. Klubben tog två raka ligasegrar under tidigt 1930-tal och har dessutom varit i final i tyska cupen vid tre tillfällen. 1979 gick man ända till semifinal i Uefacupen. Efter en längre session i högsta serien huserar Hertha numera i den tyska andradivisionen, 2. Bundesliga, där man i skrivande stund ligger på nionde plats.