Kommande fredag får vi stifta bekantskap med lite tysk Craftbier. Då kommer en stark humlebomb från Lübeck att brisera i det tillfälliga sortimentet.

Att den amerikanska hantverkstraditionen hittat till Tyskland har vi fått många exempel på den senaste tiden. Fredagen den 15 mars kommer nästa bekantskap, som denna gång är en New England IPA från Sudden Death Brewing i Lübeck. Ölet Harvester of Sorrow har funnits i bryggeriets sortiment tidigare, men har återupptagits just för detta släpp. Den grumliga, gyllene brygden har torrhumlats med Mosaic, Talus och Simcoe samt lite Barbe Rouge för extra fruktighet. Tillsammans med såväl korn- som havre- och vetemalt får vi ett öl som doftar tropiska frukter, citrus, sockerkaka, rosmarin och jäst. Smaken för tankarna till apelsin, passionsfrukt, tangerin, honung och grapefrukt. Det hela avslutas med en behaglig beska.

Humligt, grumligt och starkt blir det när Sudden Death Brewing landar på systemet (foto: Systembolaget).

Sudden Death Brewing grundades 2022 i Lübeck av hockeyälskarna Olli Schmökel och Ricky Nagel. Det är också från termen för att avgöra en match i förlängning som bryggeriet fått sitt namn. Bryggmästare är Nathan Hartill. Förutom att brygg öl, driver man även en bryggpub som främst serverar pizza. Ratebeers användare har flera gånger utsetts Sudden Death Brewing till det bästa hantverksbryggeriet i Schleswig-Holstein.

Fakta Sudden Death Harvester of Sorrow
Stil: Dubbel-NEIPA
Alkoholhalt: 8,0 %
Stamvörtstyrka: 20,0 %
Producent: Sudden Death Brewing Co.
Leverantör: FL Retail AB
Förpackning: Burk, 44 cl
Pris: 58,90 kr (133,86 kr/l)