Bayerns nya öldrottning heter Linnea Klee och kommer från Jetzendorf i Oberbayern. Hon kröntes under festliga former i Löwenbräukeller i München under fredagen.

Under det kommande året kommer ölbryggaren Linnea Klee i egenskap av Bayerns öldrottning (Bierkönigin) representera bayersk öl och fristaten Bayern i såväl Tyskland som utomlands. Av de 52 ursprungliga sökanden valdes fyra slutliga finalister ut, som skulle övertyga en jury och övriga deltagare om att de är bäst lämpade för uppdraget som det bayerska ölets drottning. Linnea Klee var den som bäst svarade på juryns frågor och visade störst kunskaper om den bayerska nationaldrycken.

Linnea Klee är Bayerns öldrottning under det kommande året (foto: Bayerischer Brauerbund).

Samtidigt som det arrangerande bayerska bryggeriförbundets ordförande Georg Schneider gratulerade den nya öldrottningen, tackade han även den avgående drottningen Mona Sommer för ett väl genomfört uppdrag. Förutom representanter från Bayerns bryggerier, gästades kröningen även av en rad andra prominenta hedersgäster från näringslivet, politiken och akademien.

Källa: Bayerischer Brauerbund