Rügener Insel-Brauerei utökar sitt sortiment med klassiska ölstilar som pilsner, helles och weizen. Dessa öl kompletterar bryggeriets utbud av specialöl och egenskapade ölstilar.

Stralsundbaserade Rügener Insel-Brauereis nya öl marknadsförs under slagordet Hiddenseer Handwerkliche Braukunst. I produktionen har bryggeriet återupplivat en gammal bryggprocess, som delvis gått förlorad på grund av dess komplexitet. Ölen bryggs med golvmältad malt och så kallad naturhumle, det vill säga humle som helt enkelt torkas efter skörd och smaksätter ölet som naturen skapade den. Jäsningen sker i öppna jäskar i den friska havsluften, varefter ölet får mogna i flaskorna och säljs sedan ofiltrerat. Enligt uppgift smakar ölen ”som om tiden stått still” och återger karaktären av ön Hiddensee, som gett ölen dess namn, skriver Getränke News.

Nu kan fans av Insel-Brauerei även avnjuta klassiska ölstilar som pilsner, helles och weizen (foto: Rügener Insel-Brauerei).

Rügener Insel-Brauerei grundades 2015 av Markus Berberich och har gjort sig känt för sina specialöl och egenskapade ölstilar, ofta med inspiration från havet och livet på de tyska nordkustöarna. Flaskorna är inslagna i färgglatt papper och har motiv med Rügens olika djurarter. Bryggeriets öl har vunnit otaliga priser och 2019 utsågs Insel-Brauerei till Mecklenburg-Vorpommerns populäraste hantverksbryggeri enligt en undersökning av livsstilsmagasinet Falstaff. Med den senaste utökningen av produktsortimentet svarar bryggeriet upp mot kundernas ökade efterfrågan av klassiska ölstilar.