I början av nästa år släpper Erdinger ett nytt öl i sin serie med ljus bayersk lager, helles. Med en alkoholfri variant hakar man på två tydliga trender i den tyska ölvärlden.

I februari 2025 utökas Erdingers lagerölsfamilj med en ny medlem – Erdinger Brauhaus Helles Alkoholfrei. Genom att lansera ett alkoholfritt alternativ hakar Erdinger på två tydliga trender bland tyska öldrickare: ett ökande intresse för alkoholfri öl samt en stigande efterfrågan på ljus bayersk lager. Ölet kommer att säljas över hela Tyskland som enskilda halvlitersflaskor, i sexpack samt i backar om tjugo flaskor. Det var i mars 2022 som veteölsspecialisterna Erdinger lanserade lagerölsmärket Erdinger Brauhaus, som ett sätt att möta tyskarnas nyfunna passion för ölstilen bayersk helles.

Erdingers lagerölsfamilj har utökats med en alkholfri variant (foto: Erdinger Weissbräu).

Erdinger släppte nyheten om det nya ölet i samband med en presskonferens, där man även berättade att bryggeriets resultat till och med den 30 september 2024 är något bättre än samma period förra året. Det innebär också att Erdingers försäljning utvecklas bättre än den allmänna trenden på den tyska ölmarknaden. Enligt Erdingers vd Stefan Kreisz är man nöjda med resultatet, inte minst i ljuset av de utmaningar som bryggerinäringen står inför i dag.

Erdinger Weissbräu grundades 1886 och har genom åren fokuserat på att brygga och förfina elva olika veteölsvarianter. Att brygga lager är dock inget nytt för bryggeriet som 1992 köpte Stiftungsbräu, som bryggt underjästa öl sedan 1691. Erdinger exporterar sin öl till mer än nittio länder, men all bryggning sker i Erding. Staden har en lång bryggerihistoria. En gång i tiden fanns här sjutton bryggerier, men i dag är det bara Erdinger kvar.

Källa: About Drinks