Privatbrauerei Waldhaus har utsetts till Årets bryggeri 2024 av den renommerade gastronomitidningen Selection. Utmärkelsen är ytterligare en milstolpe för bryggeriet i idylliska Schwarzwald.
Med priset för Årets bryggeri 2024 uppmärksammar Selection inte bara Privatbrauerei Waldhaus höga kvalitet, utan även bryggeriets unika sätt att brygga öl. Waldhaus använder endast riktiga kopparkärl och hela humlekottar istället för pellets eller humleextrakt. Det är en metod som bara två procent av Tysklands bryggerier använder numera. I kombination med den senaste tekniken ger dessa metoder den höga kvalitet som bidragit till att Waldhaus öl vunnit över 1 200 nationella och internationella utmärkelser genom åren, skriver bryggeriet i ett pressmeddelande.
Privatbrauerei Waldhaus grundades 1833 när Altvogt Dietsche anlade ett bryggeri i Forsthaus Waldhaus i Schwarzwald. 1894 köptes verksamheten av Johann Schmid, som 1939 överlät den till sin äldsta son Friedrich. 1969 togs bryggeriet över av den tredje generationen Schmid, Helmar. Sedan 1997 är det hans son Dieter Schmid som står vid rodret. I dag har Waldhaus ett sextiotal anställda och producerar cirka 100 000 hektoliter öl årligen.