Haus Cramer Gruppe lägger ner Postbräu i Thannhausen senast den 31 december i år. Alla bryggeriets produkter försvinner från marknaden och arton anställda får leta efter nya jobb.

Postbräu i Thannhausen ägs av Haus Cramer Gruppe, tidigare Warsteiner Gruppe, genom koncernens dotterbolag König Ludwig Brauerei. Beslutet fattades för flera månader sedan och hänger inte samman med den rekonstruktion som Haus Cramer inledde i slutet av augusti i syfte att positionera koncernens märken med förnuft och omforma affärsverksamheten, säger företrädare för bryggerigruppen till Getränke News.

Haus Cramer Gruppe lägger ner Postbräu i Thannhausen (foto: Haus Cramer Gruppe).

Warsteiner började hyra Postbräu för 22 år sedan som ett sätt att bli mer regionala. Stängningen av bryggeriet är ett svar på den allt tuffare ekonomiska situationen på den tyska ölmarknaden. För att kunna fortsätta vara lönsamma även i framtiden har Haus Cramer Gruppe analyserat alla sina bryggerianläggningar ur ett ekonomiskt perspektiv. Koncernen utesluter inte att det kommer bli fler nedläggningar under 2025, men menar att inget är klart i dagsläget. För att utnyttja sin produktionskapacitet bättre vill Haus Cramer även brygga mer öl åt andra, något vi skrivit om tidigare.