Välkomna till en ny blogg om öl! Behövs det verkligen, kanske vissa av er undrar. De senaste årens explosionsartade intresse för den gyllene drycken, har ju inte minst fört med sig en enorm flora av bloggar. Visst är det så, det är jag väl medveten om. Men jag vill tro att denna blogg är lite annorlunda. Den ska nämligen helt handla om tyskt öl (därav namnet).

Varför Tyskland? Tja, i min mening är vårt södra grannland ett av världens främsta ölländer. En traditionell ölscen, som ändå visar upp en imponerade bredd. Visst gillar jag även humlestinn amerikansk IPA, och ett och annat belgiskt klosteröl glider också ner om tillfälle ges. Men få saker ger mig sådan tillfredsställelse som en bra dubbelbock eller weissbier. En lagom välkyld tysk pilsner till sommarens sillmiddagar får mig att må riktigt gott.

Men det händer andra spännande saker i Tyskland också. Allt fler, oftast yngre, bryggare börjar nu experimentera med öltyper som inte uppfattas som typiskt tyska. Det borgar för många intressanta möten i framtiden, när det traditionella möter det lite nyare.

Så välkomna att följa med mig på denna resa i ölets förlovade land! Jag kommer dela med mig av nyheter, tankar och åsikter om allt som rör tysk bryggarkonst. Jag vet att många redan delar min passion. Min förhoppning är att vi kan bli många fler.