Home of drinks är importören som har tagit Pfungstädter Brauerei till Sverige. I dag säljer man hela Pfungstädters sortiment till olika restauranger, huvudsakligen på den svenska västkusten.

Företaget har också fått in tre öl från Pfungstädter i Systembolagets beställningssortiment. I dagsläget är Home of drinks även leverantörer för de två Göteborgsbryggerierna West coast bryggeri och Två feta grisar.

Home of drinks importerar Pfungstädters alla öl (foto: Pfungstädter Brauerei).

Bara Bier har ställt några frågor till Martin Guldbrandsen, en av grundarna bakom Home of drinks.

Vilka står bakom Home of drinks och hur startade det hela?
Vi som driver Home of drinks AB är Johan Lindahl och jag, Martin Guldbrandsen. Vi är helt nya i ölbranschen, men vi vet hur man driver bolag och kan en hel del om marknadsföring och försäljning. Vi är båda entreprenörer – Johan från IT-branschen och jag själv kommer till största delen från turist- och reseindustrin.

Hur hittade ni Pfungstädter och vad fick er att börja importera deras öl?
Det hela började med att vi fick ett tips från en tredje person om att Pfungstädter ville in på den svenska marknaden. De hade försökt tidigare, men då gick det inte så bra på grund av andra omständigheter. Efter kontakt via mejl, besökte Johan bryggeriet i Pfungstadt i juli 2015. Ölen var god och bryggeriet verkade stabilt. Vi tänkte att detta kan vara en kul bransch och efter vår egen research pekar mycket på att tyska öl kommer stort i framtiden. Fyra månader senare kom den första lastbilen till vårt lager från Pfungstädter.

Hur många ställen levererar ni till och var?
Vi har levererat till cirka 65 restauranger från Halmstad i söder till Kungälv norr. Av dessa är ungefär hälften återkommande kunder. Vi söker aktivt efter möjligheter att förstärka vår organisation i Stockholmsområdet.

Kommer fler öl från Pfungstädter att hamna på Systembolaget?
I dag har vi Weizen Hefe Dunkel (nr 89228), Schwarzbier (nr 89772) och Hell (nr 89893) på Systembolaget. Det är tveksamt om vi satsar på fler sorter för beställningssortimentet. Men vi försöker givetvis matcha Systembolagets förfrågningar, som eventuellt passar in på någon av Pfungstädters ölsorter. Närmast i tiden ligger oktoberölen (Festbier) och eventuellt julöl.

Kommer ni att satsa på andra tyska öl?
Vi har inga planer på att satsa på andra tyska bryggerier. Vi breddar vår produktportfölj med svenska ölsorter just nu.

Läs mer om Pfungstädter Brauerei här.