Ritterguts brygger ur-gose
Den 23 april slår sig Tilo Jänichen från Ritterguts Gose
samman med Sebastian Sauer från Freigeist Bierkultur. I Vormann-Brauerei i
Hagen-Dahl ska de tillsammans brygga ett öl med mycket speciella ingredienser –
Urgose 1375. Ölet bryggs i enlighet
med en äldre renhetslag, som fortfarande gäller för gosebryggning. Den här
varianten kommer att vara lite starkare och innehålla fler kryddor, som i de
gamla recepten. Både ny och gammal bryggutrustning kommer att användas. Öltypen
gose härstammar från Goslar och bryggs med minst femtio procent vetemalt. Salt
och koriander är vanliga ingredienser och ölet brukar jäsas med
mjölksyrabakterier för att ge det dess syrlighet. Alkoholhalten ligger normalt
mellan fyra och fem procent.

I april bryggs en urgose enligt gammal stil.

Camba i polskt
samarbete

Camba Bavarias bryggmästare träffade nyligen sina kollegor
från det polska bryggeriet Browar Stu Mostów. Resultatet blev två samarbetsöl i
form av en vetebock och en röd IPL (India pale lager). Båda ölen kommer inom
några veckor att finnas på fat på Camba Biererlebniswelt i Truchtlaching och
på deras Tap-House i München.

Öppet hus på
flygplatsbryggeri

Den som passerar Münchens internationella flygplats i april
kan se fram emot ett par evenemang på Airbräu, bryggeriet som finns inrymt i
terminalbyggnaden. Den 9 april med start klockan 16.00 firas 500-årsjubileet av
den tyska renhetslagen (Reinheitsgebot)
med en specialbryggd vetebock med mycket smak. Dessutom bjuds det på musik av
Wendlsteiner Musikanten. På själva jubileumsdagen den 23 april blir det gratis
bryggerivisningar. Bryggmästaren visar sina domäner mellan klockan 10.00 och
15.00. Även denna dag blir det musik, denna gång med bandet Groovesteiner. Münchens flygplats utsågs nyligen till
den tredje bästa i världen av Skytrax.

Airbräu på Münchens internationella flygplats (foto: Airbräu).


Wichtel öppnar i Esslingen

Wichtel Hausbrauerei bygger ny bryggerirestaurang i
Esslingen. Öppnandet var tidigare planerat till juni. På grund av diverse
förseningar räknar man nu istället med att bryggeriets fjärde
etablissemang slår upp portarna den 7 augusti. Sedan tidigare finns Wichtel-restauranger i
Ditzingen, Feuerbach och Böblingen, samtliga i eller runt Stuttgart.