Festöl från Weilheim
Att det är
oktoberfesttider har väl inte undgått någon. Dachsbräu i Weilheim i Oberfranken
firar detta med att presentera sin Weilheimer
Festbier
. Ölet har tagits fram genom ett speciellt, dubbelt
mäskningsförfarande. Tillsammans med utsökt bayersk aromahumle ger ölet en
smakupplevelse utöver det vanliga, enligt bryggeriet. Ölet har fyllts på flaska
efter att ha mognat i tio veckor och därefter filtrerats. Alkoholhalt 6,3
procent och stamvörtstyrka 13,5 procent.

Weilheimer Festbier är framtagen för oktoberfestsäsongen (foto: Dachsbräu).


Tillfällig nyhet från Pyraser

Hopfenpflücker Pils är
namnet på den senaste brygden från Pyraser Landbrauerei. Det är ett öl som är
framtaget speciellt för humleplockarsäsongen och finns endast tillgängligt
under en begränsad tid. Till denna pilsner har Spalter aromahumle använts
tillsammans med pilsnermalt. Resultatet är ett uppfriskande och lättdrucket öl
med visst humlesting. Alkoholhalten är 5,0 procent, stamvörtstyrkan 11,8
procent och beskan 30 IBU.

Pyrasers humleplockaröl finns bara under begränsad tid (foto: stisbraeu.de).

Oktoberfest på turné
Badische
Oktoberfest
är en turnerande festlighet, som startade i Baden förra året. Årets
turné har redan spenderat två veckor i Karlsruhe, för att nästa helg vara i
Weil am Rhein i Dreiländereck. Därefter rullar det på till Rothaus im
Hochschwarzwald 1-2 oktober, Offenburg 7-8 oktober, med avslutning i Freiburg
under helgerna 14-15 och 21-22 oktober. God mat och levande musik utlovas. Ölet
som serveras är Rothaus Festbier från
Badische
Staatsbrauerei Rothaus
. Biljetterna
kostar mellan 8,41 och 27,57 euro.

Trevligt värre på Badische
Oktoberfest, här i Freiburg (foto: Badische
Oktoberfest).


Öl och kultur i Bayreuth

Den 7 oktober
blir det kultur i kombination med öl hos Becher Bräu i Bayreuth. Då gästas
bryggeriet av föreställningen Bier
gewinnt!
, som kretsar kring musik och historier om öl. På scenen återfinns
tre exceptionella folkmusiker i Christoph Lambertz (kontrabas, klarinett,
mandola, säckpipa), David Saam (dragspel, viola, ukulele, gitarr) och Res
Richter (klarinett, säckpipa, bleckflöjt, tuba och näsflöjt).

Christoph Lambertz, David Saam och Res
Richter står för underhållningen (foto: concertbuero-franken.de).

Keiler firar femton år
Keiler
Brauhaus
i Lohr am Main firar jubileum den 15 oktober. Det är då femton år
sedan bryggeriet övertogs av Würzburger Hofbräu och fick sitt nuvarande
namn. Födelsedagen firas från klockan 10 med Weisswurstfrühstück och musik. Underhållningen fortsätter sedan in på kvällen. Keiler
Brauhaus härstammar från Lohrer Brauerei, som grundades 1836. När bryggeriet bytte
ägare 2001 blev det samtidigt en del av Kulmbacher Gruppe.

Keiler Brauhaus firar femtonårsjubileum i år (foto: Keiler Brauhaus).