För första gången på 25 år lanserar Bitburger en ny ölstil i sitt sortiment. Vid sidan av den väl inarbetade Premium Pils kommer nu även en kellerbier att bryggas.

Bitburger Premium Kellerbier börjar säljas i hela Tyskland under mars. Genom att brygga en av de ölstilar som ökar mest i popularitet, hoppas Bitburger kunna hitta nya målgrupper för sina öl. ”Vi vet att intresset för mildare öl som Helles och keller- och landbier ökar. Som ett innovativt familjeföretag agerar vi alltid långsiktigt. Vår nya kellerbier är svar på en efterfrågan som ständigt ändras”, säger Axel Dahm, talesman för Bitburger Braugruppe, i ett pressmeddelande.

Under mars lanserar Bitburger både en kellerbier och en radler (foto: Bitburger Braugruppe).

Nytillskottet bryggs med pilsner-, münchner- och karamellmalt, vilket ger det ofiltrerade ölet en mild smak och en mörk, rödgul färg. Alkoholhalten ligger på 4,9 procent och stamvörtstyrkan på 11,8 procent. I samband med att Premium Kellerbier lanseras, kommer också ett nydesignat glas som matchar drycken. Det nya glaset är en modern tolkning av det klassiska Bitburgerglaset, som togs fram av tillverkaren Rastal redan 1964.

Bryggeriet meddelar i samma veva att man i mars även lanserar en ny ölmix i sydvästra Tyskland. Bitburg Radler naturtrüb är en blandning av fyrtio procent Premium Pilsner och sextio procent citronläsk. Alkoholhalten på 1,9 procent är som gjord för varma vår- och sommardagar.