Den 1 september tillträder Jörg Lehmann som vd för Münchenbaserade Paulaner Brauerei Gruppe. Han kommer samtidigt fortsätta sin roll som teknisk chef i företaget.

Jörg Lehmann blev Paulaners tekniska chef i februari i år, när hans företrädare Stefan Lustig tvingades lämna företaget. Lustig var delansvarig för utformningen av Paulaners nya bryggeri i Münchenområdet Langwied och fick skulden för de problem som bryggeriet haft sedan invigningen 2015. I maj sparkades även den dåvarande vd:n Roland Tobias. Jörg Lehmann tillsattes då som en tillfällig talesman för styrelsen och blev dessutom ansvarig för Paulaners viktiga exportavdelning, som står för över en miljon hektoliter av den öl som produceras.

Innan Jörg Lehmann kom till Paulaner var han teknisk chef för Kulmbacher Brauerei (foto: Kulmbacher Brauerei).

Jörg Lehmann har varit verksam i den bayerska huvudstaden tidigare. Under sex års tid var han vd för AB Inbev-ägda Spaten-Franziskaner-Bräu  samt teknisk chef på Löwenbräu. 2016 bytte han München mot Kulmbach i norra Bayern och blev teknisk chef på Kulmbacher Brauerei. Bryggeriet, som ägs av Paulaner Brauereigruppe, har 916 anställda och sålde förra året 3,14 miljoner hektoliter öl och omsatte drygt 220 miljoner euro. I sin nya roll som vd för Paulaner är Lehmann nu ansvarig för en försäljning på cirka 650 miljoner euro (2017).

I juni 2017 valdes Jörg Lehmann till ordförande för den tyska bryggeriorganisationen Deutschen Brauer-Bund. Sedan 2012 leder han dessutom alumniföreningen för det berömda bryggaruniversitetet i Weihenstephan, Verband ehemaliger Weihenstephaner der Brauerabteilung (VEW). Paulaner Brauerei Gruppe är den största bryggerikoncernen i södra Tyskland och utgör dryckesdivisionen i Schörghuber Gruppe. En av minoritetsägarna är den holländska bryggerijätten Heineken.