Öljätten AB Inbevs tyska affärsenhet byter chef. Harm van Esterik ersätts av Florian Weins, som började som trainee på huvudkontoret i Bremen 2008.

De senaste tio åren har Florian Weins raskt klättrat på karriärstegen. I juli förra året blev han chef för det spanska bryggeriet Compañía Cervecera de Canarias, som varit en del av AB Inbev sedan 2016. 34-årige Weins börjar sin nya tjänst den 1 januari 2019 och kommer att arbeta sida vid sida med Harm van Esterik under de två första månaderna. Van Esterik lämnar AB Inbev i slutet av februari, efter att ha arbetat i företaget i över 25 år. Enligt uppgifter till Inside Beer har chefsbytet inget att göra med AB Inbevs misslyckade försäljning av bryggerierna Hasseröder och Diebels tidigare i år.

Florian Weins blir AB Inbevs nye Tysklandschef från årsskiftet (foto: Eldia.es).

Holländaren van Esterik har varit chef för AB Inbevs tyska gren i två år. Innan dess var han chef för koncernens holländska bolag. Hans utträde är en del av en större omorganisering av AB Inbev, som inletts av den nye Europachefen Jason Warner, som tillträdde sin tjänst i somras. Tyskland är nu en del av affärsområdet ”Tyskland-Belgien-Luxemburg”, som leds av den före detta Sydamerika-chefen Fabio Sala. I och med att den gamla affärsenheten ”Västeuropa” upphör lämnar även dess chef Jean-Jacques Velkenier, som arbetat för AB Inbev i femton år.