Lagom till den kalla årstiden lanserar Bitburger ett värmande öl. Bitburger Winterbock är ett ljust bocköl som är humlat med deras egen signaturhumle samt Callista aromhumle.

Bitburgers Winterbock börjar säljas under oktober hos utvalda handlare och krogar. Alkoholhalten ligger på sju volymprocent och enligt Bitburgers marknadschef Frank Windau har ölet en intensiv och fyllig maltsötma tillsammans med milda, fruktiga smaker, som övergår i en behaglig humlebeska. För att brygga ölet har bryggmästaren Stefan Meyna använt noga utvalda humlesorter samt lagrat ölet i minus två grader under flera veckor. Frank Windau menar att Bitburger på detta sätt uppfyller konsumenternas önskemål om variation och att under vintermånaderna kunna avnjuta ett kraftfullt öl med unik smak.

Bitburger lanserar ett värmande öl till vintern (foto: Bitburger).

Bocköl är starkare än den genomsnittliga ölen; alkoholhalten ska vara klart högre än fem procent, men sällan över tio. Stamvörtstyrkan ska vara på minst 16 procent, vilket motsvarar vanligt bocköl. Dubbelbock har minst 18 procent stamvörtstyrka och eisbock minst 22 procent. Att de kommit att kallas bocköl lär ha att göra med en bryggmästare från Einbeck, som lockades till München för att brygga ölet där. Ölet var känt under namnet Ainpöckische Bier, vilket på bayersk dialekt uttalades Oanpock som senare blev Bockbier.