Efter att i höstas ha lanserat sin Winterbock kommer nu Bitburger med en Maibock lagom till vårsäsongen. Det nya specialölet kommer att hitta till tyska butiker och matställen i början av mars.

Precis som Bitburgers Winterbock är den nya Maibock ett ljust bocköl. Förutom Bitburgers egen signaturhumle innehåller ölet även humlesorterna Hallertauer och den extra fruktiga Ariana. Det är fjolårets succé med Bitburger Winterbock som gör att bryggeriet nu satsar på ännu ett säsongsinriktat specialöl.
– Med Bitburger Maibock möter vi kundernas efterfrågan på högkvalitativa specialöl, med ett humligt och fruktigt öl till den varma årstiden, säger Axel Dahm, talesperson för Bitburger Braugruppe.

Bitburger Maibock börjar säljas i mars i den klassiska stubbi-flaskan (foto: Bitburger Braugruppe).

Till det nya ölet har bryggmästare Stefan Meyna hämtat inspiration från Bitburgers gamla, traditionella bockölsrecept. Han har fått till ett öl med distinkt fruktighet med smaker av ananas, citron, persika och en mild maltsötma. Alkoholhalten landar på 6,7 procent och ölet kommer att säljas i den klassiska stubbi-flaskan.

I Tyskland bryggs maibock för att välkomna våren. Maibock är något ljusare än andra bocköl och bryggs i regel med aningen mer humle. Precis som andra bocköl har maibockar en stamvörtstyrka på minst sexton procent. Namnet bocköl lär för övrigt vara en förvanskning av ”Ainpöckische Bier” (”Öl från Einbeck”), som när det kom till Bayern uttalades ”Oanpock” som senare blev ”Bockbier”.