Alpirsbacher Klosterbräu lanserar ett nytt utseende på tre av bryggeriets flasketiketter. Efter att framgångsrikt ha bytt utseende på ölen i serien Kloster-Spezialitäten ändras nu även etiketterna på ölen Spezial, Pils och den alkoholfria 0,0% Schwarzwaldbier.

Syftet med förändringen är att förtydliga Alpirsbacher Klosterbrauereis ursprung i Schwarzwald-området med sitt berömda bergsvatten, som är perfekt för ölbryggning. Bryggeriägaren Carl Glauner menar att man på detta sätt visar tacksamhet till den vackra naturen och de fina råvaror av vilka man göra sina öl. Bryggeriets vd Markus Schlör lyfter upp de mer praktiska aspekterna, som att etiketternas nya färgsättning gör att Alpirsbachers öl sticker ut mer på hyllorna. De ljusa illustrationerna signalerar också kopplingen mellan Schwarzwald, bryggeriet och naturen.

Alpirsbachers nya etiketter är ljusare och anknyter till Schwarzwald.
(Foto: Alpirsbacher)

De nya etiketterna är gjorda av naturpapper och ersätter de tidigare aluminiumövertäckta pappersetiketterna. Enligt Carl Glauner innebär detta ett steg mot ökad hållbarhet, vilket bättre motsvarar bryggeriets värderingar och traditioner. De djur som finns avbildade på etiketterna, ekorre, hackspett och nötskrika, representerar den biologiska mångfalden i Schwarzwald och delar enligt Markus Schlör också vissa egenskaper med de öl vars etiketter de nu pryder. ”Ekorren är lika bubblande och elegant som vår Spezial, hackspetten är kärnfull och uppfriskande som Pils och nötskrikan är skogens polis och lika ren som vårt alkoholfria Schwarzwaldbier”, säger han.

De tidigare etiketterna var mörkare och mindre miljövänliga.
(Foto: Produkt-Testwelt)

Alpirsbacher Klosterbräu ägs av Carl Glauner, som är fjärde generationens bryggare. Han är barnbarnsbarn till Johann Gottfried Glauner, som köpte bryggeriet 1877 och återupplivade bryggeriverksamheten från ett benediktinkloster från 1000-talet. 1880 överfördes företaget till Carl Albert Glauner och 1906 bytte man namn till dagens Alpirsbacher Klosterbräu. Bryggeriet sysselsätter i dag cirka 135 personer.