Lagom till adventstiden passar Duckstein på att utöka sitt produktsortiment. Rubin Bock är ett rökigt och starkt öl som man hoppas kommer värma den mest kräsne ölkonsumenten.

Advent markerar början på julförberedelserna och är en tid då konsumenterna letar efter något nytt att bjuda sina gäster på. Detta har Duckstein tagit fasta på genom att lansera Rubin Bock, ett starkt öl med en rökig smak som påminner om skinka och whisky. Färgen är mörkt rödaktig och det 6,8-procentiga ölet har en kryddig smak som kommer från noggrant utvald aromhumle. De rökiga tonerna kommer från tre olika maltsorter – pilsnermalt, Cara hell samt rökmalt.

Duckstein Rubin Bock ska värma i adventstid (foto: Carlsberg Deutschland).

Det har också lagts ner lite extra energi på flaskans design. Etiketten har fått en stilren design som även har bryggmästarens signatur. Glasflaskan är försedd med Ducksteins logga i relief. Tillsammans med ett praktiskt fyrpack och en påkostad affärsdisplay hoppas bryggeriet att ölet ska locka många ölintresserade köpare. Man sticker inte heller under stolen med att den rekommenderade placeringen vid ölhyllorna eller i närheten av charkdisken kommer att locka många till spontanköp.

Duckstein är kanske mest känt för sin Rotblond Original, som finns tillgänglig året runt tillsammans med veteölet Weizen. I sortimentet ingår också Opal Pilsener och Saphir Kellerbier. Duckstein-öl bryggdes för första gången under 1600-talet i Königslutter am Elm i Niedersachsen. Numera är Duckstein ett varumärke inom Carlsberg Deutschland.