Einbeckers klassiska pilsner Brauherren finns nu på burk i Tyskland. Bryggeriet möter därmed upp den ökade efterfrågan på burköl.

Hittills är det bara bockölet 1378 och säsongsölet Mai-Ur-Bock som Einbecker Brauhaus har hällt på burk. Nu tar bryggeriet ytterligare ett steg på den växande burkölsmarknaden genom att även fylla sin Brauherren Pils på halvlitersburkar. Burkarna fylls dock inte i Einbeck, som det buteljerade ölet, utan hos ett samarbetsbryggeri.

Representanter från Einbecker och livsmedelskedjan Rewe visar upp den nya burken (foto: Einbecker Brauhaus).

Den nya Brauherren-burken fångar konsumenternas blick med sitt stora röda Einbecker-”E” väl synligt mot en grön bakgrund. Bryggeriet ser många fördelar med burkarna. De är mer praktiska att ta med sig på exempelvis utflykter, eftersom de både är lättare och håller bättre än glasflaskor. Burken ger också bättre skydd mot ljus och luft, två saker som kan påverka kvaliteten på ett negativt sätt. Den som vill kan dock även i fortsättningen köpa Brauherren Pils i den klassiska gröna glasflaskan, som haft sin reliefdekor sedan 1851.

Einbecker hakar på trenden med burköl i Tyskland (foto: Einbecker Brauhaus).

Handeln är också nöjd med att allt mer öl säljs på burk i Tyskland, vilket avsevärt underlättar hantering och logistik. Aluminiumburkarna kan också återvinnas i sin helhet och kan pantas i alla automater. I Tyskland återvinns ungefär 95 procent av alla aluminiumburkar. Einbecker bidrar också till ett hållbarare samhälle genom att inte använda någon plast kring de kartongplattor som ölen levereras i.