Enligt information från de tyska dryckeshandlarna kommer Krombacher att höja fatölspriserna i mars. Man går därmed samma väg som Radeberger tidigare aviserat.

Den 15 mars höjer Krombacher priserna på den öl som säljs på fat. Enligt uppgift berörs bryggeriets alla märken och ölsorter av prishöjningen. Det innebär att Kreutztal-bryggeriet går samma väg som Radeberger Gruppe, som i slutet av förra året meddelade att man också kommer att höja sina fatölspriser i mars.

Restauranger och barer får betala mer för Krombachers fatöl från och med mitten av mars (foto: DPA).

Enligt den information som dryckeshandlarna har kommer Krombacher höja nettopriset per hektoliter fatöl med cirka tio euro. Bryggeriet motiverar höjningen med ökade omkostnader i samband med försäljning till restaurangbranschen, trots att man har försökt spara och optimera verksamheten så mycket det går.

Krombacher Brauerei grundades officiellt 1803, även om ett bryggeri i stadsdelen Krombach i Kreutztal, Nordrhein-Westfalen omnämns redan på 1300-talet. I dag är bryggeriet ett av Tysklands största privatägda bryggerier. Krombacher äger också distributionsrättigheterna till Schweppes, Orangina, Vitamalz och Dr Pepper i Tyskland och Österrike.