Ölsläppen fortsätter att lysa upp en coronamörk vardag. Fredagen den 3 april landar två tyska samarbeten på en del systembolagshyllor.

Bayerska Fraugruber Craft Brewing dök upp redan i förra släppet, då med sin NEIPA Dimension Shifter. Denna gång har man slagit sig samman med humleföretaget och experimentbryggarna Barth Haas för att brygga en IPA kallad Fraugruber X Barth Haas Collab IPA. Detta öl är bryggt med enbart Mosaic-humle, vilket ger ölet en fruktighet med mäktig doft av mango, ananas och grapefrukt. Smaken är lite mildare, men innehåller också dessa inslag i kombination med tallbarr, klementin och apelsinskal. En ganska typisk representant för alla fruktiga ipor som släpps i aldrig sinande takt.

Fraugrubers samarbete med Barth Haas kommer till systemet den 3 april (foto: Wee beer shop).

Fakta Fraugruber X Barth Haas Collab IPA
Stil: India pale ale
Producent: Fraugruber Craft Brewing
Leverantör: Brill & Co AB
Alkoholhalt: 6,8 %
Förpackning: Burk, 44 cl
Pris: 54,90 kr (124,77 kr/l)
Antal burkar i släppet: 14 040 st.

Det andra ölet i fredagens släpp är det nog många som sett fram emot, inte minst undertecknad. Och kanske är det naturligt att förväntningarna skruvas upp när två giganter som Bitburger och Sierra Nevada gör gemensam sak. Jag skrev om detta öl redan när det släpptes i Tyskland i början av mars. Triple Hop’d Lager är en modern tolkning av en klassisk ölstil. I doften återfinns gräs, en aning citrus och hö. Smaken innehåller sötaktig malt, kryddor, citrus och har en ganska besk avslutning. För många går nog tankarna mot en välhumlad pilsner snarare än en Helles eller dortmunder. Den som hellre vill prova fatvarianten kan för övrigt bege sig till någon av Bishops Arms pubar under april eller maj.

Det är säkert många som är sugna på att prova Bitburgers och Sierra Nevadas gemensamma skapelse (foto: Bitburger Braugruppe).

Fakta Bitburger Sierra Nevada Triple Hop’d Lager
Stil: Modern lager
Producent: Bitburger Braugruppe
Leverantör: Galatea AB
Alkoholhalt: 5,8 %
Förpackning: Burk, 33 cl
Pris: 16,90 kr (51,21 kr/l)
Antal burkar i släppet: 25 000 st.