Ett litet tag till är det tisdagar som gäller för Systembolagets tillfälliga nyheter. Den 26 oktober kommer ännu ett humlestint öl från Bayern till hyllorna.

Bayerska Fraugruber Craft Brewing har dykt upp med jämna mellanrum i Systembolagets tillfälliga sortiment. Nu är de tillbaka igen och denna gång har man åter slagit sig samman med humleföretaget och experimentbryggarna Barth Haas. Detta samarbete har tidigare bland annat resulterat i ett öl som släpptes på Systemet i april 2020 och som enbart bryggdes med Mosaic-humle. Denna gång har de kokat ihop en New England IPA med namnet Frau Gruber X Barth Haas Collab IPA Spectrum. Förutom att ölet innehåller vetemalt har även humlesorten Citra lagts till i ingredienslistan, vilket vid sidan av mango, ananas och grapefrukt också ger en härlig blandning av apelsin, aprikos och sockerkaka i doft och smak.

Humlen står som vanligt i centrum när Fraugruber släpper ett nytt öl (foto: craftbeerrockstars.de).

Bakom namnet Frau Gruber döljer sig de två vännerna Matthias Gruber och Enzo Frauenschuh, som förenats i sin passion för kvalitet, passion och en ständig drivkraft att pröva nya saker. De två bryggarna producerar sedan 2017 sina öl i bayerska Gundelfingen an der Donau i det som tidigare var Camba Bavarias upplevelsecentrum Camba Old Factory.

Fakta Fraugruber X Barth Haas Collab IPA Spectrum
Stil: New England IPA
Producent: Fraugruber Craft Brewing
Leverantör: Brill & Co AB
Alkoholhalt: 6,8 %
Förpackning: Burk, 44 cl
Pris: 59,90 kr (136,14 kr/l)
Antal burkar i släppet: 7 680 st.