Under måndagen börjar Bayerns uteställen öppna igen efter att ha varit stängda i två månader. För de hårt pressade krögarna är det givetvis välkommet. Men för klassiska Paulaner im Tal verkar det vara försent.

Coronakrisen slår nu även mot Münchens klassiska restauranger. Bolaget som äger och driver traditionella Paulaner im Tal lämnade på fredagen den 15 maj in en konkursansökan till Münchens distriktsdomstol. I Süddeutsche Zeitung bekräftar krögaren Putzi Holenia det hela: ”Det stämmer, jag har inga gäster, jag har inga mer pengar”, säger han. Paulaner im Tal har funnits sedan 1524, men coronapandemins påtvingade nedstängning har gjort slut på företagets ekonomiska reserver.

Borden har stått tomma för länge på Paulaner im Tal som nu ansöker om konkurs (foto: Paulaner im Tal).

Putzi Holenia blev något av en kändiskrögare under 1980-talet, när han drev ölträdgården St.-Emmeramsmühle. För 24 år sedan tog han över Paulaner im Tal. Holenia medverkar även i TV-programmet ”Der Haferlgucker”, som sänds i lokalkanalen TV München, där han berättar om Münchens mat- och dryckestraditioner samt besöker andra restauranger i staden. Vad som nu händer med Paulaner im Tal är ännu oklart. ”Jag skulle vara Jesus om jag visste det. Vi ska ta tag i saken nu”, säger Holenia.