Förra helgen flockades sugna ölköpare till Lanxess Arena i Köln. Anledning var en nödutförsäljning av arenans dryckeslager.

Lanxess Arena i Köln har drabbats hårt av alla inställda evenemang under coronakrisen. När pandemin bröt ut och allt stängdes ner så var arenans förråd av drycker välfyllda. När dryckernas bäst före-datum nu var på väg att gå ut, anordnade man en utförsäljning där öl och andra drycker såldes till ”oslagbara priser”. En back kölsch såldes för sex euro och motsvarande mängd mineralvatten gick för fyra euro.

Köerna ringlade långa när Lanxess Arena sålde ut sina dryckeslager i lördags (foto: Volker Dennebier).

Under lördagseftermiddagen uppstod långa köer utanför arenan, meddelar tidningen Kölner Express. Spekulanterna gav inte ens upp när de blev informerade om att dryckeslagren, som även inkluderade femtiolitersfat med Sion– och Gilden-kölsch, började ta slut. Många väntade tålmodigt i kö i mer än 45 minuter för att inte riskera att bli utan sina fynd. När röken väl lagt sig hade det sålts 50 000 liter drycker, varav 40 000 liter öl.

Lanxess Arena invigdes 1998 och rankas som en av världens modernaste multifunktionsarenor, som stått som värd för många stora evenemang. Det är dessutom hemmaarena för hockeylaget Kölner Haie. Arenan har en yta på 83 700 kvadratmeter och kan ta in 20 000 sittande åskådare. Namnet Lanxess fick det 2008, då namnrättigheterna köptes av kemiföretaget med samma namn. Det nuvarande kontraktet gäller till och med 2023.