Giesinger Bräu har invigt sitt nya bryggeri i Münchenstadsdelen Feldmoching-Lerchenau. Den bayerska huvudstaden har därmed fått sitt sjunde riktiga ”Münchner Brauerei”.

Giesinger Bräus nya anläggning har kapacitet att brygga 20 000 hektoliter öl. I första hand kommer man att producera sin kellerbier Erhellung, tillsammans med ett fåtal andra underjästa öl. Huvudattraktionen är dock den 150 meter djupa brunn från vilken bryggeriet hämtar så kallat tertiärvatten från Münchens stadsområde och som gör att Giesinger nu får använda den skyddade beteckningen ”Münchner Brauerei”. Brunnens vatten passerar genom en 10 000 år gammal grusbädd och används redan av de sex stora Münchenbryggerierna Paulaner, Löwenbräu, Spaten, Hacker-Pschorr, Augustiner och Hofbräu.

Ägaren Steffen Marx gläds åt att hans Giesinger Bräu nu är ett äkta Münchenbryggeri (foto: Marcus Schlaf).

I framtiden planerar Giesinger att arrangera guidade visningar av anläggningen på Detmoldstrasse 40. På lördagar kommer det också vara möjligt att köpa öl direkt från bryggeriet via Rampe2. Företag och privatpersoner som planerar fester eller andra evenemang kommer också kunna hyra lokaler i det nya bryggeriet. Tillsammans med den gamla anläggningen kommer Giesinger Bräus totala produktionskapacitet vara 30 000 hektoliter per år. Senaste gången ett nytt bryggeri tilldelades beteckningen ”Münchner Brauerei” var 1889.