I maj kompletterade Weihenstephaner sitt sortiment med ett nytt underjäst öl. Den ljusa lagern har mildare smak och lägre alkoholhalt för att möta det som dagens kunder efterfrågar.

Det nya ölet har kort och gott fått namnet Helles. Genom att lansera detta öl anknyter Weihenstephaner till sitt förflutna och en tid då man hade två ljusa lageröl i sitt sortiment, samtidigt som man svarar på en ökad efterfrågan på aningen mildare öl. Weihenstephaner Original kommer fortsatt att finnas tillgängligt som ett något kraftfullare ljust lageralternativ. Weihenstephaner Helles har till en början endast sålts i Bayern, men kommer gradvis att släppas över hela Tyskland med start från och med mitten av juni.

Med den nya Helles anknyter Weihenstephaner till sin historia (foto: Weihenstephaner).

Det tog Weihenstephaner ett år att utveckla Helles. Under framtagandet har bryggeriet inte bara gjort efterforskningar i sin historia och testat olika recept. Man har också tagit hjälp av flera experter och testpaneler för att få fram den rätta smaken. Weihenstephaner Helles skiljer sig från storebror Original genom sin mildare smak, lägre alkoholhalt och att malten fått en mer framträdande roll. Original är å sin sida lite mer kryddig och humlig till sin karaktär och representerar med sin något högre alkoholhalt (5,1 %) snarare exportkategorin.

Fakta Weihenstephaner Helles
Alkoholhalt: 4,8 %
Stamvörtstyrka: 11,1 %
Beska: 16 IBU
Kaloriinnehåll: 188 kcal/0,5 l
Förpackning: Flaska, 50 cl