Känslan av sommar på ölhyllorna. Det är vad Krombacher vill locka fram med sin nya Limobier Zitrone. Med en ny blandning av lemonad och Krombacher Pils tar man ett nytt grepp om de populära ölblandningarna.

Krombacher utökar sitt utbud av ölblandningar med Limobier Zitrone. Med sin blandning av 70 procent citronlemonad och 30 procent pilsner kan detta snarare beskrivas som en citronläsk med en aning öl. Bryggeriet tillför därmed något nytt till den allt mer populära kategorin med mixdrycker; i vanliga Radler brukar blandningen mellan läsk och öl vara mer jämn. Eftersom alkoholhalten endast är 1,5 procent passar Limobier bra för den som vill ha något uppfriskande att dricka i sommarsolen.

Krombachers Limobier är snarare en läsk med ett stänk öl (foto: Krombacher).

Lanseringen sker i mitten av juni och drycken kommer i första hand finnas tillgänglig i 33-centilitersflaskor. Senare kommer den även släppas i den populära halvlitersburken. Flaskor och burkar har fått en egen unik design, med vilken Krombacher inte bara vill ge ett vilt och färgsprakande intryck, utan också framhäva dryckens naturlighet. Lanseringen sker mot utvalda målgrupper och den nya produkten kommer att marknadsföras i såväl sociala medier som i uppseendeväckande butiksdisplayer.