Veteölsbryggeriet Erdingers försäljning till restauranger kommer att ske i samarbete med Carlsberg Deutschland i ytterligare fem år.

De närmaste fem åren kommer Erdingers veteöl att säljas till restauranger i norra och östra Tyskland via Carlsbergs försäljningskanaler. Det samarbete som inleddes 2008 fortsätter därmed. I ett gemensamt pressmeddelande säger de två parterna att detta öppnar för nya spännande projekt och ytterligare försäljningsområden. För Carlsberg är samarbetet med Erdinger också ett sätt att komplettera sin produktportfölj för att på så sätt tillfredsställa efterfrågan från sina kunder.

Carlsberg kommer sälja Erdingers veteöl i minst fem år till (foto: Carlsberg).

Samarbetet innebär att Carlsbergs säljare kommer att marknadsföra Erdingers öl till cirka 3 700 utskänkningsställen i norra och östra Tyskland. Det betyder också att det bayerska veteölet kommer att få ökad exponering i delar av landet där det annars mest dricks pilsner. Den närmaste tiden kommer fokus vara att börja sälja Erdingers öl på fat på alla aktuella restauranger. 2019 såldes cirka 15 000 hektoliter Erdingeröl via Carlsbergs kanaler, något man hoppas ska öka framöver.