Vinnarna av den federala utmärkelsen Bundesehrenpreis har presenterats av det tyska livsmedels- och jordbruksdepartementet. Titeln som årets bästa bryggeri tilldelas förra årets silvermedaljör.

Den federala utmärkelsen Bundesehrenpreis går till de tolv bästa bryggerierna i Tyskland och betraktas som ett stort erkännande av deras höga kvalitet. Det är dock bara ett av dessa bryggerier som får guld och kan ståta med titeln ”Årets tyska bryggeri”. I år går den äran till  Privat-Brauerei Schmucker från Mossautal, som förra året kom tvåa efter Augsburg-bryggeriet Brauhaus Riegele. Silvermedaljen för 2020 går till Brauerei Ustersbach, som även i fjol tillhörde Tysklands tolv bästa bryggerier.

Schmuckers vd Willy Schmidt samt bryggmästarna Klaus Monitzer och Harald Schwinn gläds åt utmärkelsen (foto: Privat-Brauerei Schmucker).

Samtliga vinnares öl har genomgått omfattande granskning av den ideella jordbruksorganisationen DLG (Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft),som varje år kvalitetstestar tusentals livsmedel i olika kategorier. För årets Bundesehrenpreis har 170 tyska bryggerier med sammanlagt cirka 1 000 öl undersökts. Bland de vinnande bryggerierna finns flera små och medelstora företag, som visar stor skicklighet, tekniskt kunnande och är goda representanter för bryggerinäringen. Deras verksamheter har granskats noggrant av experter inom flera områden.

Övriga mottagare av Bundesehrenpreis 2020:
Schlossbrauerei Autenried, Ichenhausen-Autenried
Privatbrauerei Ernst Barre, Lübbecke
Eder & Heylands Brauerei, Grossostheim
Biermanufaktur Engel, Crailsheim
Flensburger Brauerei, Flensburg
Schlossbrauerei Maxlrain, Tuntenhausen
Püls-Bräu, Weismain
Brauhaus Riegele, Augsburg
Störtebeker Braumanufaktur, Stralsund Privatbrauerei
Streck-Bräu, Ostheim vor der Rhön