Karlsberg Brauereis chef Christian Weber har valts till vice ordförande för den europeiska bryggeriorganisationen Brewers of Europe. Valet skedde förra veckan i Bryssel.

Christian Weber efterträder därmed Richard Fuller från Storbritannien, som lämnar posten efter två år. Ny ordförande för Brewers of Europe är finländaren Lasse Aho, som efterträder Pavlos Photiades från Cypern. Paraplyorganisationen Brewers of Europe består av 29 nationella bryggeriförbund, som tillsammans representerar cirka 6 500 europeiska bryggerier. Tyskland är med sina drygt 1 500 bryggerier och en årlig försäljning på cirka 92 miljoner hektoliter öl den i särklass största medlemmen i organisationen.

Karlsbergs Christian Weber är ny vice ordförande i Brewers of Europe (foto: foto: Alexander Basile/Karlsberg).

41-årige Christian Weber är femte generation att driva Karlsberg Brauerei i saarländska Homburg. Familjeföretaget grundades 1878 och har i dag cirka 260 anställda. I sortimentet ingår ett brett utbud av öl och ölblandningar, liksom alkoholfria öl och läskedrycker. Christian Weber valdes in i styrelsen för Brewers of Europe redan 2016 och som en av två vice ordförande i det tyska bryggeriförbundet Deutscher Brauer-Bund 2018. Hans pappa Richard Weber var ordförande för det europeiska bryggeriförbundet mellan 1992 och 1996 samt för det tyska bryggeriförbundet mellan 2002 och 2008.