Vid det tyska bryggeriförbundets årsmöte i Berlin valdes Christian Weber till organisationens nye ordförande. Han efterträder därmed Jörg Lehmann som suttit på posten de senaste sex åren.

44-årige Christian Weber leder som femte generation i dag det familjeägda bryggeriet Karlsberg Brauerei, som grundades 1878 i saarländska Homburg. Efter att ha slutfört sina studier i ekonomi vid University of Edinburgh arbetade Weber inom mat- och dryckesindustrin i bland annat Schweiz och Ghana. Han har även arbetat för Heineken i Österrike, innan han 2010 började på Karlsberg Holding. 2012 blev han vd för Karlsberg Brauerei. Christian Weber var tidigare vice ordförande för det tyska bryggeriförbundet Deutscher Brauer-Bund (DBB) och sedan 2020 för den europeiska paraplyorganisationen Brewers of Europe.

Christian Weber är ny ordförande för det tyska bryggeriförbundet (foto: Karlsberg Brauerei).

Jörg Lehmann är avgående vd för Paulaner Brauerei Gruppe i München. Han tog över ledningen av DBB sommaren 2017 och har nu suttit de två mandatperioder som det var tänkt. Enligt förbundets hedersordförande Hans-Georg Eils har Lehmann lett organisationen med stadig hand och stor skicklighet genom extremt svåra tider i form av coronapandemi och energikris. Eils menar att Lehmann tagit sig an uppgiften med all sin styrka, passion och ett starkt intresse av medlemsbryggeriernas framgång, skriver DBB i ett pressmeddelande.

Det tyska bryggeriförbundet företräder den tyska bryggerinäringens intressen och är en av de äldsta organisationerna i Tyskland. Den bildades 1871 i Dresden, men är numera baserad i Berlin. Bland medlemmarna finns små, mellanstora och stora familjeägda bryggerier, liksom stora och världsomspännande bryggerikoncerner och mindre hantverksbryggerier. De små och mellanstora bryggerierna är i sin tur organiserade i regionala bryggeriförbund kopplade till paraplyorganisationen DBB.