Trots pågående coronakris togs i veckan det första symboliska spadtaget för ett stort byggprojekt. Med bygget av en ny buteljeringsanläggning kommer Allgäuer Brauhaus fördubbla sin leveranskapacitet.

Allgäuer Brauhaus investerar sexton miljoner euro för att utöka sin bryggeriverksamhet i bayerska Marktoberdorf. Den nya buteljeringsanläggning som nu byggs beräknas stå klar sommaren 2021 och kommer ha en kapacitet på 24 000 flaskor i timmen. Det behövs för att avlasta den befintliga buteljeringslinan, som nu ligger på sin maxkapacitet på 28 000 flaskor i timmen. Till den nya anläggningen byggs en hallbyggnad om 2 600 kvadratmeter på en 15 000 kvadratmeter stor tomt strax väster om bryggeriet.

Styrelseordförande Heinz Christ, distriktsordförande Maria Rita Zinnecker och verksamhetschef Thomas Wieczorek tar det första spadtaget (foto: Allgäuer Brauhaus).

Det är Allgäuer Brauhaus kraftiga tillväxt de senaste åren som gjort investeringen nödvändig. Under flera år har bryggeriet vuxit med tvåsiffriga procenttal, trots en i övrigt minskade ölmarknad. Coronakrisen har visserligen saktat ner försäljningstakten, men bryggeriet vill ändå fortsätta stärka sin verksamhet för att möta den hårda konkurrensen, säger Allgäuer Brauhaus styrelseordförande Heinz Christ till Getränke News. Han menar också att bryggeriet genom investeringen skickar positiva signaler till hela branschen, som på många sätt genomgår en mycket svår tid. Allgäuer Brauhaus grundades 1911 och ingår sedan 2003 i Radeberger Gruppe.