Vad som ser ut som något från yttre rymden landade hos Allgäuer Brauhaus i slutet av april. Det är den första stora leveransen till bryggeriets nya buteljeringslina. Fler transporter är dock att vänta.

I höstas rapporterade vi att Allgäuer Brauhaus investerar stort i en ny buteljeringsanläggning. Ägaren Radeberger Gruppe satsar cirka sexton miljoner euro för att modernisera bryggeriet. Nyligen avslutades bygget av en 2 600 kvadratmeter stor hall, som ska inrymma den nya anläggningen. I slutet av april inleddes nästa fas, när en sextio ton tung buteljerings- och rengöringsanläggning levererades av fyra transportfordon till Leuterschach i bayerska Marktoberdorf. Denna leverans kommer att följas av ytterligare 55, som tillsammans kommer att lasta av cirka 500 ton utrustning.

Den sextio ton tunga anläggningen levererades i slutet av april (foto: Allgäuer Brauhaus).

Den sista transporten når bryggeriet i början av juni. När alla delar satts samman och anläggningen har testats, kommer Allgäuer Brauhaus ha kapacitet att fylla upp till 24 000 bygelkorksflaskor i timmen. För att hålla tidplanen kommer femtio personer arbeta under hård tidspress. Enligt företrädare för bryggeriet har man redan börjat planera fyllningen av de första flaskorna och arbetsscheman för dem som ska göra det. Innan coronapandemin växte Allgäuer Brauhaus med tvåsiffriga procenttal varje år. Även om försäljningstakten saktat ner, vill bryggeriet fortsätta stärka verksamheten för att möta konkurrensen. Allgäuer Brauhaus grundades 1911 och ingår sedan 2003 i Radeberger Gruppe.